maanantai 30. toukokuuta 2022

Hidasta

Tarvitseeko pysähtyä?



Tämän puhun itselleni, mutta myös sinulle. Kun on kiire ja kaikille kaikkea –  vaatii muiltakin nopeutta ja keskittymiskyky on heikkoa. On sanottu, että nykyajan ihmisen keskittymisen taso on heikompaa johtuen älypuhelin maailmasta. Kun skrollaa somemaailmaa, oli se tiktok, ig tai fb, tarjontaa on niin paljon, ettei päivityksiä juuri jäädä miettimään. 

Työelämästä on tullut myös vauhdikasta. 

Moni tekee tänä päivänä vuorotyötä, sillä useat työpaikat ovat auki kellon ympäri. Epätasainen rytmi saa sisäisen kellon sekoamaan.

Millainen on sinulle sopiva rytmi? Rytmi ei välttämättä löydy viikon sisään, vaan siinä voi mennä jonkin aikaa, kunnes rytmi asettuu. Kun minulla oli aiemmin rytmi, kirjoitin paljon ja olin luova taiteessa.

Kun rytmini katosi, luovuus siirtyi ajanhallintaan. Oli käytettävä luovuutta aikatauluissa pysymiseen. Kirjoittaminen ja inspiraatiot katosivat. Kaikesta tuli vähän "ihan sama" meininkiä. 

Kun alkaa ärsyyntymään herkästi muista ja asioista, on silloin liian kiire ja samalla vaativa. Työelämä saa meidät ärsyyntymään. Sillä on niin paljon hallittavia asioita ja jos asiat eivät suju, ärsyyntyy. 

Kaikella on aikansa. Kaikella on paikkansa. Kun hidastaa, voi saada enemmän aikaan ja olo on onnellisempi. 





Opettelin hidastamaan jonkin aikaa. Kunnes en enää hallinnut sitä. Kun hidastaa, aistit voivat vahvistua. Saatat huomata ympärilläsi tuoksuja, ääniä ja maistaa makuja. Kun on liian kiire, kaikki ovat yhtä massaa. Kunhan menee vain eteenpäin. 

Hidastaminen tekee siis hyvää. 


Maiju

Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...