sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Heikkoudet

 Uskallatko sanoa omia heikkouksiasi ääneen? 




On helpompaa puhua omista heikkouksistaan, jos ei tiedä mitä niistä selän takana puhutaan. Mutta siinä vaiheessa, kun joku lyö sinua kasvoillesi omista heikkouksistasi –  olo vaikeutuu. 

Meillä kaikilla on heikkouksia. Muiden heikkouksien mollaaminen ja omien vahvuuksien korostaminen nostaa vain esiin oman heikkouden. Sehän on ristiriitaista eikö?

Toiset ihmiset ovat kuin kiertoilmauuneja, heidän samat sanat korostuu ja vanhat muistot puheissa pintautuu. Samoin on myös minulla. Minulla on paljonkin ominaisuuksia, niin heikkouksia kuin vahvuuksiakin, mutta siinä vaiheessa kun huomioni on vain muiden heikkouksissa –  ollaan jo hataralla maaperällä. 

Toki väärässä paikassa sanotut heikkoudet, saavat ihmiset epäilemään meitä. Mutta myönnä ne itsellesi ja seiso itsesi takana. Kun heikkoutensa myöntää ja niiden kanssa on sinut, muuttuu heikkoudet vahvuuksiksi. Kun niitä ei myönnä, tekee huomaamattaan virheitä, joita muut kyllä näkee, itse taas niille voi olla sokea. 

Minun heikkous on sekava persoona. Jos luet alla olevan tekstin, saat selvää tai et saa. Hah. Kirjoitan silti. ja olen hassu.

Jos me ymmärtäisimme, että asioilla on oikeat ajoitukset ja meidän erilaisuutemme ovat rikkauksia –  meidän ei tarvitsisi painostaa, eikä mollata. Mutta ihminen on kärsimätön. Se ei edes tiedosta kuinka paljon hänen suusta tulee erilaista tekstiä, joka satuttaa. Eikä se tajua, että niin kauan kuin hänen suustaan tulee tuota tekstiä on hän itse sen puheen vanki. 

Kaikki tapahtuu juuri oikealla ajallaan. Ei välttämättä silloin kun mielemme vaatii, vaan kun aika on oikea. 

Elämämme on täynnä heikkouksia, joiden jälkeen niistä tulee vahvuuksia. Kun on todella ollut polvillaan, tietää mitä oikeanlainen vahvuus on. Jos heikkouksiaan ei kohtaa, niistä ei välttämättä tule vahvuutta, ainoastaan tukahdutettua kipua. Tukahdutettu taas usein on vääristynyttä, joka voi pintautua raivona. 

Nähdään siis omat kipumme, missä meidän tulee parantua. Vaikka se on niin kovin vaikeaa. Kun muutamme ajattelumme ja sisäisen maailmamme puheen, ulkopuolinen maailma muuttuu ja muuntuu. Siinä vaiheessa kun itse lopettaa riitelyn ja tekee tarvittavat rajat, on elämän pakko muuttua. Eikö?

(Muokattu 30.5.22)

Maiju

Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...