sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Elämä on ihmeellinen opettaja


 

Elämä. Voihan elämä. 

Energiamaailma on opettanut minulle sen, etten odota liikoja ja annan elämän yllättää. Joskus yritän liikaa, pääni ikäänkuin kiehuu puskiessani eteenpäin, eikä mitään tapahdu. Kun päästän irti – alkaa tapahtua. 

Stressi kertoo kehoni kautta, milloin olen tehnyt liikaa ja vääriä asioita. Mistä tiedän mikä on väärin? Herkkänä aistin ympäristöäni ja vaikka muiden mielestä asiat olisivat hyvin, minä saatan kipuilla –  silloin minulla ei ole kaikki hyvin. 

Kun olin väärässä paikassa itselleni, sormeni olivat kipeät –  kun vaihdoin paikkaa kivut katosivat. Kun yritän olla jotain mitä en ole, asettua jonkinlaiseen muottiin mihin en sovi, ainakaan sillä hetkellä –  kehoni on kipeä. Nyt migreenit vaivaavat, kun otan kantaakseni liikaa muiden huolia. Henkisellä polulla muita auttaessa on tärkeää tunnistaa omat rajat ja omat toimintatavat. On tarkoituksellista, että jaksat hoitaa itseäsi. 

Tunnistatko itsessäsi herkän piirteitä? Herkällä on taipumusta joskus ylitulkita, mutta toisinaan ylitulkitsemisessa on myös perää. Jos jokin asia häiritsee todella kovasti herkkää, silloin siinä on jotain perää. Älä siis anna maailman uskotella sinulle olevasi väärässä. 

Kävin vuonna 2011 reikikurssin ja siitä lähti minun elämän tulkitseminen. Epäilijöille joutuu usein todistella reikiä, mutta ei siitä tarvitse kinastella. Reiki vain on, se on rakkautta. Tiedättekö sellaisen tilanteen esimerkiksi keväällä, kun koti näyttää yhtäkkiä todella likaiselta. Tekee mieli siivota. Reiki tuo valoa pimeään huoneeseen. Kun likaa korostetaan, se ikäänkuin sattuu. Rakkaus voi sattua. Tai oikeastaan rakkaus ei satu, vaan ego sattuu. Sillä rakkaus paljastaa meissä asuvan egon. Rakkaus alkaa karsia meistä egoa irti tai se alkaa näyttää meille egon piirteitä, jotta opimme kasvamaan henkisesti. Muuttamaan elämäämme enemmän sellaiseksi, joka meille sopii. 

Sen ei kuulu sattua, mutta harva meistä herkkiksistä osaa ottaa elämän vastaan kivutta. 

Vuonna 2013 alkuvuonna aloimme pienessä ryhmässä tehdä Kaija Juurikkalan Askeleita kirjan oppien mukaan kehomatkoja. Silloin sain tietää itsessäni olevan piirteitä, jotka eivät ole ihan tavallisia. Tunsin muiden kipuja ja näin muiden elämää. Ja tämä tapahtui niin, etten nähnyt ihmistä ketä tulkitsin. Minulla oli vain henkilön nimi. Tein tulkintoja myös sellaisille, jotka ovat täältä jo poistuneet ja jouduin käsitellä rajan toista puolta melkoisen paljon. Suru ja kipu joka liittyy siihen, mitä ihmiset eivät helposti halua nähdä voi sattua paljon. Sain olla siltana välissä. Itseltäni se vaatii aikamoista sisäisen maailman käsittelyä ja nöyryyttä. 

Kun tämä kehomatkailu vei paljon voimiani, eikä reiki riittänyt lähdin oppimaan lisää energiasta. Aloitin intuitiivisen energiahoitajan opiskelut. Tästäkään asiasta en jaksa kertoa egolle mitä se on, mutta sen tuntee jos on tunteakseen. Energia meinaan on mieletön voima. Jos sen sallii itselleen. Ego meissä tekee usein kaikkensa, ettei se usko. Minun oma egoni oli melkoinen tyranni, mutta sen kanssa joudumme jokainen tehdä työtä. Siis sinä teet töitä oman egosi kanssa, minä omani. Ne toisinaan kietoutuvat toisiinsa ja silloin voi salamat kimpoilla. 

Mutta, jos uskallat ottaa energian vastaan –  voit kokea ihmeitä. Jo pelkästään tämän kirjoituksen lukeminen voi avata sinua. Jos sallit. Energiahoitoa ei koskaan saa tehdä toiselle ilman lupaa, sillä silloin se ei ole puhdasta rakkautta, vaan manipulointia. Energia opettaa meitä manipuloinnista irti. Se auttaa meitä yksilöinä, tekemään omasta elämästä kauniin – samalla se parantaa myös ympäristöämme ja näin voimme vaikuttaa parantavasti ympäristöön. Energia ei kuitenkaan opeta miten muuttaa muita, meidän on muututtava itse, jotta muut ympärillämme muuttuvat mukana. Alku on aina vaikein. 


Maiju

Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...