maanantai 21. maaliskuuta 2022

Tahmainen olo

 


Milloin mieli kirkastuu?



Silmät ovat rähmässä, olo on sekava. Pään sisällä kuhisee muurahaisia, jotka ovat valmiina töihin, mutta eivät saa mitään aikaiseksi. On paljon to do –  listoja, mutta ne jäävät vain listoiksi. Haluaisit olla osa jotain suurempaa kokonaisuutta, mutta et tiedä mitä kokonaisuutta, sillä kaikki mitä epämääräisesti tunnet - tuntuu mielessä kuin risteäviltä sekavilta ajatusmassoilta, joista on vaikeaa ottaa yhdestäkään kiinni. 

Pysyvyys. Opettelen pysyvyyttä, etten olisi heiluva huojuva torni, joka kaatuu ensimmäisestä vastoinkäymisestä. Vastoinkäymisiä on saanut roppakaupalla niskaan viimeisten parin vuoden ajan, varmasti jokainen maailman kansalainen. Positiivinen tsemppaus tuntuu melkein nurinkuriselta –  onko lupa olla onnellinen tässä ajassa, kun kaikki kokevat jollain tavalla vaikeuksia? 

Mutta mitä tämä aika on opettanut ? Olen jättänyt menneisyyden vaikeudet taakse ja keskittynyt tämän ajan vaikeuksiin, jotka eivät ole niin voimakkaita. Minulle. Ihminen oppii. Kun vaikeuksia sataa kaatamalla, sitä tulee ikäänkuin turtuneeksi. Ei jaksa tuntea jokaista pientä hankaluutta voimalla. Tai ei ole aikaa tuntea. 

Hyvä lisää hyvää. Paha lisää pahaa. Tämä on hyvä pitää mielessä. Mille annan energiaani? Mieli on epäileväinen –  onko hyvä minulle mahdollista? Kyllä on. Mihin keskittyy, se lisääntyy elämässä. Sinulle voi tapahtua paljonkin huonoja asioita, mutta niihin ei tarvitse jäädä kiinni. Keskity niihin asioihin jotka ovat hyvin, sen huomaa kyllä omassa olossa. 

Elämähän on jatkuvaa itsensä opiskelua. Rutiininomaiset asiat jäävät automaatioiksi elämään ja muuttuvat helppoudeksi, mutta jos ulkopuolinen maailma on kaikkea muuta kuin rutiinia, on vaikeaa tehdä mistään helppoa. 

Nyt elämä sanoo: Olet esteiden edessä, jotka voitettuasi pääset pidemmälle kuin aikoihin. Uskalla mennä läpi ja kohdata ne tunteet, joita et ole uskaltanut kohdata aiemmin. Tämä tuo palkkiosi uurastuksesta. Muista, että läheisten tuki on tärkeämpää kuin koskaan. 

Kaikilla on vahvuuksia, kaikilla on heikkouksia. Mitkä vahvuudet otat voimaksesi, mitkä heikkoudet silität piiloon. Anna niiden olla ja katso lempeästi niitä silmiin ja hyväksy ne. 

Hyvä ja terve itsetunto rakentuu siitä, että tunnet varjopuolesi ja rakastat niitä. Oi että, se on joskus vaikeaa. Ole siis lempeä itsellesi kohdatessasi haasteita. Rakasta, rakasta, rakasta haavojasi. Silitä ja paijaa, puhalla pipi pois. 

Psykologit ovat jo todenneet, että puhalluksella on tehoa. Kun lapsella on pipi ja aikuinen puhaltaa sitä, pipi paranee. Niin toimii myös rakkaus ja tsemppaus. Muista olla hyvä lähimmillesi. Sillä se on valtava voimavara tässä ajassa. Meistä monet käyvät nyt alitajuisia kipuja läpi ja niiden kohtaaminen vaatii hellyyttä. Herkkyyttä ja lämpöä. Jos joku kertoo peloistaan ääneen, älä ole se joka painaa hänet alas. Vähättelee tai tuomitsee. Ole se, joka on hiljaa, kuuntelee ja silittää. 

Jos elämä on kasvattanut kovaksi, voi herkyyttä olla vaikeampi vastaanottaa. Sillä se voi olla ristiriidassa opittujen uskomusten kanssa. Vain kovat pärjäävät. Herkät ovat heikkoja. Pidä ulkokuori ja näytä vain vahvuudet. Höpöhöpö sanon minä. Ole aito, uskalla olla herkkä ja aito. Sillä olet joka tapauksessa vahva. 

Herkkyys on supervoima, joka tuo intuition esiin. Kovuus on vain kuori, joka karkottaa lähellä olevat pois.

Haluan uskoa, että omat jumit aukeaa ja elämä avaa uusia ihania ovia! Niitä odotan kovasti. Toivottavasti myös sinä saat hyvää ja sitä mistä olet salaa haaveillut. 

Maiju 



Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...