sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Apinamieli

 Pään sisällä asuu apina


Huono itsetunto

Oletko tietoinen omista ajatuksistasi, mitä ne tekevät sinulle? Apinamieli herkällä on yksi omasta mielestä pahin itsetunnon latistaja. Koska en ole ammatiltani psykologi vaan kiinnostunut asiasta, en siksi kirjoita todellista tilastoihin perustuvaa faktaa johon nojata. 
Kun minusta tuli äiti kaksosille –  järjestelmäni meni sekaisin. Se oma päänsisäinen tietokoneeni jossa hallitaan tämän kehon toimintoja. Se oli shokki. En tiennyt mistään äitihormoneista, mitä ne tekevät ihmiselle. Ystävilläni ei ollut lapsia, eikä kaksosia, joten juuri vertaistukea ei löytynyt. Olin tukeutunut kuitenkin ulkopuolisen maailmani puheisiin ja sanoihin. Koska olen myös erityisen herkkä, tunsin myös tunteet sanojen mukana, sekä äänenpainot, luin mikroilmeet, elekielet jne. En osannut erotella tunteita oikeisiin kansioihin. Kehoni allergisoitui. Hajuaistini meni ääritilaan, tunteeni meni ääritilaan. Kuitenkaan en suostunut itkeä. Se oli itselleni iso mörkö ja heikkouden osoitus. Kunnes oli pakko itkeä. 
Pääni sisällä asui apina, se oli erittäin taitava latistamaan. Se samaan aikaan halveksi tapojani, kun yritin kasvattaa itseäni kohti äitiyttä. Maailmani tapahtui ulkopuolellani, ei sisäpuolella. 

Vihainen apina

Apina nalkuttaa pään sisällä latistaen. Se kertoo ja näkee oletettuja rinnakkaistodellisuuksia mitä tulee tapahtumaan jos teet näin ja noin. Se myös ylläpitää pelkoa. Henkinen kasvu on erittäin raskas ja erittäin tervetullut asia, jolloin apinan saa hiljaiseksi. Olen harjoitellut sen hiljentämistä 12 vuotta, mutta salakavalasti se sieltä pintautuu. Kun tulee tietoiseksi alitajunnassa asuvasta apinasta, sen vangitseminen tulee aina vain helpommaksi. Kun apina saa olla vapaana, se... Latistaa ja tekee "tuhojaan".

Tämä aikakausi mitä eletään kertoo minulle, että minun pitää pelastaa ihmiset apinalta. Kertoa miten apinan saa kuriin. Mutta en osaa. Ei minulla ole sellaista valtuutta, eikä tarvitse kantaa sellaista vastuuta.

Minä opettelin meditoimaan kun lapset olivat pieniä. Kävin kurssinkin sitä varten. Vetäydyin puoleksi tunniksi kylppärin lattialle lukkojen taakse tekemään ohjelman. Tein sitä päivittäin. Puhdistin mieltäni, puhdistin ajatuksiani. Kun olin tehnyt tätä jonkin aikaa, hämmästyin. Pääni oli hiljainen, siellä ei ollut enää apinaa. Oli vain hiljaisuus. 
Opiskelin self help –  kirjallisuudesta tapoja, otin sieltä asioita omaan elämääni, mitkä sinne soveltuivat. Minun vihani oli syvällä, olin padonnut paljon asioita alitajuntaani, enkä edes tiennyt niistä. 
Elämän nurja puoli oli aina ollut lähelläni, enkä kokenut kuuluvani siihen maailmaan, mutta halusin sieltä pelastaa lähimmäisiä. Vihaiseksi teki se, kun en tiennyt mitä tehdä ja yrityksistä huolimatta epäonnistuin.



Rakastava apina 

Kun mieleni oli tyhjä, kehossani oli edelleen triggereitä. Kipuja, jotka olivat valmiita palaamaan, ellen tekisi niille jotain. Aloin puhumaan rakkaudesta. Otin enkelit mukaani ja uskoin, että maailmassa on voima joka auttaa. Ja niin oli. Epäilijä, joka käyttää vain järkeä maailmassa ei halua uskoa näkymättömään. Mutta kohdallani ilman näkymätöntä, en olisi maailmaa jaksanut. Olin hyvin väsynyt. Rakastava apina auttoi minua tekemään valintoja, jotta jaksan elää. Se auttoi karsimaan ihmisiä jotka saivat negatiivisen ja vihaisen apinan esiin. 
Oli työnnettävä maailman nurja puoli pois alitajunnastani. Se teki kipeää, sattui erittäin paljon, mutta ilman sitä en olisi onnistunut löytämään onnellisuutta. 

Apina edelleen yrittää tulla ajatuksiini, jos esimerkiksi jaan paljon itsestäni. Se kertoo halveksien niitä joitain vanhoja kuluneita sanoja miten olen liikaa ja muuta. Mutta eilen sanoin miehelleni, että he jotka eivät kestä, he saavat väistyä. En pienennä enää itseäni siksi, ettei joku muu jaksa minua. Nyt hän joka ei jaksa minua, saa väistyä ja löytää jonkun uuden ihmisen tai kaivaa itsestään apinamielen ulos näkyville. Elämme vuotta 2022 ja tämä on henkilökohtaisen kasvun aikaa. Jolloin jokaisen peili näyttää sitä mitä sisimmässään on. Toivottavasti se peili näkee muissa vain hyvää, sillä muuten on valtavasti työtä puhdistaa apina mielestään! Ja rakkautta siihen puhdistukseen toivon paljon. 

Kun ja jos jokainen ihminen telluksella puhdistaisi mielensä apinan raivoista, maailma muuttuisi. Aina viha ei ole huono asia, ei me kaikki ihmiset samanlaisia olla, mutta se vahingoittamisen määrä vähenisi. Eikö?
Kun puhdistuminen tapahtuu, tulee hiljaisuus metelin tilalle. Hiljaisuus voi ensin pelottaa, kunnes siitä tulee luonnollista. Alkaa kuulla enemmän omaa ääntä, omaa sieluaan. Tarkoitustaan. 

Kun maailma tapahtuu mielen ulkopuolella, ihminen pelkää, vihaa, arvostelee, halveksii, syyllistyy ja syyttää.
Kun maailma tapahtuu sisäpuolella ihminen rakastaa, uskoo, käyttää mielikuvitusta ja luo uutta. 
Oletko samaa mieltä?

Maiju

Kuvat pixabay suomi.

Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...