keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Onko aika hyväksyä ja lopettaa?

The end?



Blogini tarkoitus oli alunperin pohtia kirjoittamista ja kirjailijuutta. Mutta tästä on tullutkin vähän erilainen. Ymmärsin tuossa hetki sitten, että mielikuvitukseni on hiukan muuttunut, muuttanut muotoaan. Sillä en saa vastakaikua kirjoittamiselleni. Kirjoittaminen ja minkä tahansa tekeminen vaatii sen, että saat vastakaikua, edes jonkinlaista. En ole saanut, joten en ole kokenut enää inspiraatiota. Blogini ei saanut tulta alleen, mutta en myöskään yrittänyt tätä jakaa mitenkään innoissani. En siis ole kirjoittaja. Pöh. Tietenkin olen, en vain jaksa just nyt. 

Romaani jota kirjoitan, pysyy pois silmistäni. Olen ilmeisesti niin väsynyt, etten jaksa sitä jatkaa. Enkä tiedä löytäisikö se lukijoitaan. Tein kyllä kannen kuvankäsittelyllä ja tulostin sen vaatekaappini oveen muistuttamaan, mutta en tiedä saanko sitä eteenpäin.

Tavallaan olen surullinen liian isoon maailmaan, mutta tavallaan taas silmäni aukeavat eri tavalla. 

Henkisyydessä opetetaan uskomuksista ja niistä pois oppimisesta. Me luomme lapsesta asti itsellemme uskomuksia ja toimimme niiden perusteella ja se on minunkin mielestä juuri niin. Mutta mitä kun olet niin sanotusti tehnyt jo kaikkea muuttaaksesi uskomuksiasi ja siitä huolimatta ne pysyvät samankaltaisina? Henkinen tie tekee todella yksinäiseksi ja se on se tie, josta en pidä. En ole vielä blogia lopettamassa, mutta tunnen inspiraationi kuivuneen. En keksi enää mitään kirjoitettavaa. 

Mistä kirjoittaminen omalla kohdallani todella sai tulta alleen? Tarpeesta auttaa. Tarve auttaa kätkee sisälleen monenlaisia tunteita.

Kun kirjoittaa syvistä ja kipeistä tunteistaan käsin ja uskaltaa ne kertoa muille, altistaa itsensä haavoittuvuudelle. 

Olen opetellut tuntemaan maailmaa. Mutta en usko vain yhdenlaiseen maailmaan, siksi olen yrittänyt pitää mieleni avoimena ja tutustua moniin tapoihin elää. Samalla olen yrittänyt luoda mielessäni vaihtoehtoisia todellisuuksia ja sitähän kirjailijat tekevät. 

Maailmaan voi eksyä. Muiden maailmaan voi eksyä. Ripaus seikkailunhalua on aina hyväksi, mutta seikkailuilla ollessaan, on hyvä osata pitää puolensa. Ja opetella pitämään puolensa. Pysyä omalla polullaan. Mitä tarkoitan tällä? Kun ei vielä tunne omia kipujaan, näkee kivut muissa. Näkee muut heikkoina, ilkeinä jne. Mutta kivuliainta on nähdä kivut itsessään ja tuntea ne, antaa itselleen armoa ja myötätuntoa. Suurin teko on antaa itselleen anteeksi. Sillä voiko muille antaa anteeksi, jos ei itselleen voi? Kun olet kohdannut omat kipusi, voit auttaa muita kohtaamaan heidän kipunsa. 

Ehkä alan tehdä hidasta luopumista blogista. Kirjoittaminen ei ole lyönyt tulta alleen, niinkuin toivoin. 

Löydät minut instagramista profiilista @maiaholart 

Ihanaa jos olet jaksanut lukea jorinoitani. 


Maiju











Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...