torstai 13. huhtikuuta 2023

Vastakappaleet

 



 Tiesithän, että jos olet suuttunut toiselle ihmiselle ja näytät hänelle iloiselta ja avoimelta –  hän ei voi tietää sinun olevan vihainen. Ja jos et kerro henkilölle tunteistasi, teidän välille kasvaa iso muuri. Voitte lopulta alkaa hylkiä toisianne. Riitatilanne voi kasvaa, koska teidän väliin muodostuu näkymätön kuilu. 


Näin käy usein silloin, kun molemmat ovat ääripäissä toisistaan. Toinen on ikäänkuin yläpuolella ja toinen alapuolella. Se voi olla esimies ja alainen, mies ja nainen, ystävykset, kovaääninen ja hiljaisempi 

Vasta kommunikoinnin jälkeen tilanne voi muuttua. Kommunikointi onkin sitten taas vaikein laji ihmisyydessä. 

Jos altavastaaja jollain tavalla pelkää, hänen kynnys kertoa asiastaan on suuri. Hän ei pelkää vain henkilöä joka on edessä –  vaan pohjalla voi olla tunnetaakkaa omasta elämästä, joka ikäänkuin sekoittuu tunnemassaan ja sekavoittaa tunteita. 

Siksi olisi äärettömän tärkeää olla hienotunteinen ihmisten kanssa, moni kantaa hyvin vakaviakin traumoja sisällään ja silti he hymyilevät ja hoitavat asioitaan kunniakkaasti. Moni kantaa painavaa kivisäkkiä mukanaan ja jokin tilanne voi laukaista kivut. Niistä kun ei koskaan tiedä miten ne laukeavat. 


Tunneröyhtäilyt usein pahentaa kipuja. Mutta myöskään röyhtäilijällä ei ole mahdollisuutta kasvuun, jos hänelle ei kerrota. Siksi kommunikointi on tärkeää, niin tärkeää.


Maiju


Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...