torstai 6. huhtikuuta 2023

Informaatiotulva estää sisäisen äänen kuuntelun

 



Monta laitetta samaan aikaan käytössä, uusi sähköposti, uusi ohjelmisto, uusi työ, uusi aihe, monta somekanavaa, sekä päälle ihmiset ja mielipiteet. Uudet ihmiset ja uudet tavat. 

Keho on jonkin aikaa sekaisin kaiken informaatitulvan keskellä. Kun informaatiota tulee monesta suunnasta – voi olla vaikeaa selvittää itselleen mikä on tuo tärkein asia. Tee, tee, tee. Ole, ole ja ole. Sinun on oltava. Sinun on tehtävä. Älä tee noin. Eikä näin. Mutta noin. Mutta ei sekään onnistu. Jos tekisit sitten näin. 

Monta turhaakin kanavaa.

Oma ääni häiriintyy, kun kaikki mahdolliset kanavat työntää informaatiota. En ihmettele, että nykyihminen uupuu. Ole kaikille kaikkea. Ole läsnä. Ole aito. Ole sitä, ole tätä. Tee paljon, enemmän ja nopeampaa. 

Ethän tee näitä virheitä –  painotetaan. 

Ethän vain sano näin!

Etkai vain tehnyt näin? No eipä ihme ettet onnistu. 

Kun joku muu painottaa sinulle asioita mitä tehdä, oma sisäinen ääni häiriintyy. Kun paine on painostava – sydämen ääntä on vaikeaa kuulla. 

Kun kuuntelet sinua itseäsi ja poistat hälyn, voit olla jopa tehokkaampi. Mutta voit olla myös täysin itsellesi väärässä paikassakin. 

Meditaatio on itselleni ainoa rauhoittaja. Kävelyt. Laahustamien. Haahuilu. Kävellä ajattelematta mitään.

Erottele, mikä on sinun parhaaksesi. 

Ei mulla muuta tällä kertaa


Maiju

 



Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...