perjantai 5. tammikuuta 2024

Suojaa sydäntä



"Egon tehtävä on suojella sydäntä. Ole tietoinen tästä, sillä kun ego suojelee –  tieto vääristyy. 

Hengitä, rauhoitu. Kaikki on hyvin"


Henkisissä puheissa puhutaan paljon egosta ja sen keinoista vääristellä meidän ajatuksia. Kun on herkkä, vahvasti tunteva persoona, olisi vahingollista ottaa maailma vastaan sellaisena kuin se on. Se meinaan on melkoisen julma aika ajoin. Asiakaspalvelutyössä saa kokea kaikenlaisia kokemuksia kommunikoinnissa ja joskus on todella vaikeaa olla antamatta egon astua esiin. Ihmisiä tosin olemme kaikki. Olen tietoisesti sulkenut uutiset pois, enkä katso mitään mikä saa elämäni vaikeammaksi. Otan vastaan asiat kuin ne tulee. Eilen törmäsin paljon pelokkaisiin ihmisiin ja ymmärsin päivän päätteeksi, miten erilaisia pelkotiloja juuri tässä ajassa ihmisillä on. Yksi pelkää sotaa, toinen vihaa muita äitejä, kolmas säikähtää ja yhdistää kuolemaan asioita joita ei itse näe samoin. Kun me elämme ihmisten keskellä ihmisten maailmassa, meillä on pelkoja ja angsteja ympärillä paljon. Jotta ei itse saisi näitä imettyä itseensä on hyvä suojautua. 

Huomasin eilen itsessäni yhden piirteen joka on otettava haltuun. Minulla on taipumus rauhoittaa ihmistä antamalla toisen suoltaa suustaan negaatioitaan ja syytöksiä elämää kohtaan, annan niiden tunteiden ikäänkuin nousta taivaan tuuliin osumatta minuun. Mutta. Kun sama henkilö kohdistaa syytökset minuun, voimani lähtevät valumaan. Huomaan olevani sen jälkeen hitaampi ja olo tyhjä. Tämä on asia jonka kanssa on tehtävä töitä. 

Aikanaan käytin paljon mielikuvia suojautumiseen, varsinkin kun elämäni oli jatkuvaa kamppailua tunteideni kanssa. Kuvittelin ympärilleni valokuvun, joka päästää sisään vain rakkautta ja minusta pääsee ulos kuvusta vain rakkautta. En halunnut omaa vihaani tartuttaa muihin. Olin meinaan todella vihainen. Meditoin todella paljon ja puhdistelin ajatuksiani. 

Mielikuvaharjoitukset ovat todella voimakkaita, niillä saa paljon hyvää aikaan itselleen. Joskus kun päälle kerääntyy paljon kipua ja matalalentoa, prosessointia tunteista –  on esimerkiksi voimalauseet, meditaatiot, erilaiset hoidot hyväksi mielelle. 

Vaikka meillä on paljon erilaisia tekniikoita ja keinoja hoitaa itseämme, on kuitenkin valta omasta hiilaamisesta aina itsellä. Eli vain itse pystyy itseään auttaa. Me tarvitsemme siihen muita ihmisiä, mutta me voimme ainoastaan itse tehdä asialle joitain. Se on ollut itselleni haastava oppi, varsinkin silloin kun olisin halunnut jonkun ottavan taakkani. Muut eivät valitettavasti voi taakkaamme ottaa, koska heillä on omansa. Mutta niin minä kuin sinäkin, voimme keventää toisen matkaa. 

Kun ego puhuu egolle, syntyy riita. Kun sydän puhuu sydämelle, syntyy yhteisymmärrys. Kun ego kuuntelee sydäntä, ego rauhoittuu. 

Kivaa loppiaista. Joulukuusi on karsittu, mutta siinä se edelleen seisoo. Katsotaan saanko sen ennen maaliskuuta siitä purettua. Hah. 

Maiju

Sielu asuu hengityksessä

Kuva  Tung Lam   Pixabaystä  Olin aivan ihanassa meditaatiossa, jossa kuulin tämän lauseen: sielu asuu hengityksessä. Tallennan sen sydämeen...