sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Elämän eri tasot


 Kuvitellaan tilanne, jossa elät kuplassa. Kupla on järjestetty näytelmä täysin sinulle. Siellä on juuri niitä asioita, joita uskot saavuttavasi. Siellä on juuri niitä asioita, joita olet aina toivonut elämääsi. Se on sinun kupla. Kaikki mitä kuplan sisällä tapahtuu, on sinun hallittavissa. On sinun elämäsi ja muiden elämä. Sinä otat vastaan vain sellaista tietoa, joka on sinulle tuttua tai sinun kontrollissa. 

Kaikki on sinun luomaa. Värit ovat juuri sinun maailmasi luomia värejä. Et koskaan kyseenalaista mitään tässä maailmassa, sillä se on itsestäänselvää. Saat olla juuri niin oma itsesi kuin koet tarpeelliseksi. 

Muistatteko elokuvan Truman show, jossa Jim Carrey näytteli roolia täydellisessä maailmassa. Hänelle oli rakennettu kupla. Eräänä päivänä hän purjehti päin kuplan seinämää. Ja kaikki muuttui.

Kuvittele itsesi kuplaan, johon yhtäkkiä tuleekin vuoto ja maailmassasi alkaa tapahtua asioita, joita et odottanut. Et arvannut. Värit muuttuvat. Tunteet muuttuvat. Kaikki muuttuu ja muuntuu. Ihmiset joiden kanssa olet viettänyt aikaa, näyttäytyvät eri tavalla sinulle. Alat kokea tunteita, joita et ole tuntenut ja ne pelottaa. Elämä asettaa sinut eri tasolle. Alat yhtäkkiä kuulla ihmisten elämäntarinoita, aivan erilaisia versioita mitä ennen. Ihmiset alkavat puhua sinulle asioita, mitä et ole ennen kuullut. Et tiedä miten reagoida, et tiedä miten tuntea. Sinulla alkaa uudenlainen kokeminen. Toiset turvautuvat siihen, että kaiken on oltava aitoa, toiset turvautuvat siihen, että aito on liian rankkaa, filtterit suodattaa. 

Miltä sinun kupla näyttää nyt? Elämä muuntuu ja muuttuu jatkuvasti. Uutta vastaanottamalla pysyy kehityksen perässä, mutta tunteiden on hyvä olla mukana. Oma kupla voi muuttua täysin.

Selviytymistarinat ovat kauniita. Se miten olemme vaikeuksista mennyt läpi. Kun itse möyrin aikanaan hyvin vaikeissa tunteissa, valitsin itselleni esikuvia. Millainen haluan olla, mitä saavuttaa. Mitä omaan kuplaani vastaanottaa ja mitä kuplastani poistaa. 

"You can choose, you just have to believe"

Maiju

Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...