perjantai 29. heinäkuuta 2022

Uskotko itseesi?

 



"Vaikka uskot itseesi, voit olla ihan täys paska"

Oletko kuullut tällaista sanontaa? Ymmärrän tuon täysin, sillä toisinaan voi tuntua tältä. Jokainen aloittaa jostain. Jokainen aloittaa alusta jonkin asian ja kehittyy asiassaan. Mutta silti vaikka kokisit olevasi täys paska, et ole. Jaksa vain uskoa itseesi. 

Vaikka olisi super hyvä ja taitava ja aivan super lahjakas, voi olla ettei menesty. Kun taas joku joka ei ole niin lahjakas menestyy. Miksi? 

Ajatellaan vaikka omaa kirjoittamistani tai valokuvaustani. En ole menestynyt kummassakaan. Mutta. Nämä ovat kehittäneet muita kykyjäni elämässä. Havaitsen maailmaa eri tavalla, olen onnellinen, enkä tunne enää niin mustia tunteita. Oman elämänhallintani kannalta olen siis menestyjä. Siitä huolimatta, vaikka en ole menestyjä valokuvaamisessa ja kirjoittamisessa / tässä bloggaamisessa, olen silti menestynyt elämässä. Asiat, jotka olivat minulle erittäin vaikeita vielä jokin aika sitten –  ei enää ole. 

Olen uskonut omaan kirjoittamiseeni, mutta myös valokuvaamiseeni. Uskoin omaan äitiyteeni ja kosmetologin työhöni. Mutta jokaisessa näissä olen kokenut valtavia epäonnistumisia, sekä pelkoja etten riitä. Missään näissä. Epäonnistuminen kuuluu onnistumiseen. Ne kasvattaa luottamista. Sinä vain tiedät jostain syystä, että menestys kuuluu sinulle. Olethan käynyt jo niin paljon epäonnea ja kipua läpi. Eikö niin?

Sitä voi muuttua vähän niinkuin turraksi, kun liikaa tuntuu hakkaavan päätänsä seinään. Ja olla turta ei ole ihan huono asia. Koska silloin ei yliajattele. Tunteeton ja empatiakyvytön on ikävää, silloin ei tiedä mitä muut ajattelee, eikä voi oikein ehkä samaistua muihin, eli löytää syvempää yhteyttä ihmisiin ja elämään. Mutta jos olet kuljettanut vaikeuksia vuodesta toiseen ja huomaat että nyt riittää. Se on vain hyvä asia. Sillon asiat muuntuu. Ja muuttuu. Helpommiksi. Kun jää yliajattelijan tunteet pois, siirtyy tekemiseen. Se on askel eteenpäin.



Usko vain itseesi, sillä ihan todella saat sen mihin uskot vahvasti. Joskus täytyy vähän niitä hämähäkin seittejä poistella oman uskon edestä. 



Maiju



Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...