torstai 2. maaliskuuta 2023

Henkisellä tiellä

 


Oletteko kuulleet henkisestä kasvusta? Varmasti olette. Minä kuulun siihen porukkaan joka sai kovan töräyksen vuonna 2009 ja 2010 alkoi kasvaminen. 

Maailma on täynnä self help kirjoja, astrologiaa, numerologiaa, geometriaa, tappingia, vetovoimanlakia, manifestointia jne. Joka on henkisessä kasvussa lähes ydin teemoja. 

Mitä henkisyys on? 

Se on elämää. Se on elämää, jossa parannat omaa oloasi. Se on elämää, jossa puhdistat itsestäsi niitä haitallisia toimintamalleja jotka saavat sinut jatkuvasti ongelmiin tai se tulee silloin kohdallesi, kun elämä kaataa ongelmaa ongelman perään; surua, kuolemaa, sairauksia. Se on jokin joka saa sinut miettimään syvemmälle. Pinnan alle. Toiset ovat valmiiksi jo syntyessään polulla. 

Mutta ollaksesi henkinen, sinun ei tarvitse joogata, syödä kasvisruokaa, hypettää jotain ideologiaa. Sinun tehtäväsi on kasvaa henkisesti sinuna. Sinä voit olla töissä kaupan kassalla, siivoojana, toimistotyössä, toimitusjohtajana, yrityksen omistajana, olla työtön jne. Henkisessä kasvussa vain nostetaan pintaan sinun kipuja. Sinä kohtaat itsesi, sinun sukusi, ja vapautat itseäsi uskomuksista.


Henkisessä kasvussa luonnollisia asioita ovat kipuilu, kateus, itkeminen, heikkouden tunne, vertailu muihin, yksinäisyys jne. Mutta nämä ovat luonnollisia prosesseja, jotka on hyvä hyväksyä. 

Kun uskaltaa katsoa kipuihin ja ikäänkuin luovuttaa niistä, omista energioista voi poistua täysin egoilu, josta emme ole olleet tietoisia. 


En tunne muotisanoja tai massan käyttämiä sanoja, mutta on tullut paljon kaikenlaisia uushenkisiä sanoja. Älä ole henkinen siksi, että se on muotia –  vaan siksi, että haluat parantaa omaa elämääsi. Samalla teet hyvää muille. 

Mutta henkisyys on meille jokaiselle yksilöllistä. Yksi yhteinen tavoite meillä on –  tehdä hyvää ja olla hyvä.

Mutta, yksi kompastuskivi johon olen törmännyt –  aina hyvän takana on ihminen ja ihminen voi toimia ihan miten vain. Joten oma erottelukyky ja intuitio on se juttu. 


Maiju



Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...