maanantai 26. syyskuuta 2022

Kiukku tekee kipeää – vetää puoleensa myös häpeää

 



Kuinka sinulle puhutaan? Miten sinä triggeröidyt? Mitä otat vastaan? Minkä hyväksyt ja mitä vastaan taistelet? 

Olen kysellyt itseltäni kysymyksiä. Mitä elämääni hyväksyn? 

Minkälaisia ihmisiä, käytösmalleja? 

Moni tähän vastaa vahvastikin, ettei tällaisia asioita voi valita ja kaikki pitää hyväksyä sellaisena kuin he ovat ja muita vastalauseita. Mutta miksi kaikki pitäisi hyväksyä? Miksi omaan elämään pitäisi hyväksyä ihmisiä, jotka satuttavat. Kun kaiken hyväksyy, muuttuu sinisilmäiseksi. Sallii itseään satutettavan, eikä sitä edes itse ymmärrä. 

Henkisessä kasvussa puhutaan tasojen noususta, eli värähtelytaajuuksien noususta. Mitkä asiat nostavat vihaa, kiukkua ja katkeria tunteita? Alhaisia tunteita, mm häpeää, kateutta ja inhoa, pelkoa?

 Nämä tunteet laskevat värähtelyä. Kun tunteita on käsitellyt, päässyt sinuiksi –  värähtelytaajuudet muuntuu. Kun tunteet ovat neutraaleja, on helpompaa ottaa vastaan hyvää. 

Jos meillä on ympärillämme ihmisiä, jotka tuovat meille painolastia –  syyttävät, manipuloivat, käyttävät hyväksi –  meidän värähtelymme taso laskee. Ja kun me reagoimme, mutta emme kohtaa niitä, tunteet jäävät kehoon jumiin. Voimakkaat tunteet varastoituvat meidän kehoon. Ne pakkaantuvat alitajuntaamme ja muuttuvat ikäänkuin likasäkiksi. Sitten täytyy aloittaa siivoustyö. 

Tässä sisäisessä siivoustyössä ulkomaailmasta tulee peilimme. Ulkoinen heijastaa sisintämme. 

Kasvussa on usein pieni haaste –  tulee katsottua enemmän mitä muissa on vikana, kuin mitä itsessä on pielessä. "En minä, mutta ne muut". Niin kieroa kuin se onkin –  näet muissa sen, joka on sinussa itsessäsi. Ethän yritä parantaa siis muita, vaan paranna sinut. Muut muuttuvat silmissäsi, kun olet käsitellyt omat tunteesi. Tätä kutsutaan myös oman voiman takaisin ottamiseksi. 

Maiju




Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...