torstai 8. syyskuuta 2022

Tunnetko sinä itsesi?


 Tiedätkö kuka olet, miltä vaikutat ulkopuolisten mielestä ja kuinka sinut olet sen asian kanssa?

Lapsuus muokkaa meitä, opimme käytösmallin elämään perheeltämme tai ympäristöltämme, jossa kasvamme. 

Meillä on ydinminä, sisin joka on omanlainen ja kaunis, kuin koskematon kukka, mutta ulkokuoremme voi olla ympäristön muovaama kova kuori. 

Kaikki haavat ja iskut, niin fyysiset kuin henkisetkin ovat voineet kasvattaa kuorta entisestään. Kun tunteita ei ole käsitellyt, ne ovat jääneet suojaksi kehoomme. 

Mitä itsessäsi kannattaa vahvistaa? 

Kiinnitä huomiota ulkoiseen maailmaasi, jolla tarkoitetaan ympäristöä. Esimerkiksi tapaa miten sinulle puhutaan ja sitten kiinnitä huomio itseesi, tapaan miten puhut itse itsellesi. Minkälaisia ajatuksia mielessäsi pyörii. Siivoustyö omien ajatusten puhdistamiseksi voi olla työläskin prosessi, jos koko ympäröivä maailma tukee sisäistä maailmaasi.

Tarkoitan tällä sitä, että koet tarvitsevasi muutosta –  koska et ole onnellinen, mutta koko ympäröivä maailma vastustaa sinun muutosta. Silloin joutuu ponnistella hiukan kovemmin.

 Jos kaikki on hyvin ja olet onnellinen, silloinhan tiedät asioiden olevan hyvin, eikä puhdistettavaa juuri ole. Mutta epäilen tätä. Meillä on varmasti jokaisella siivoustyötä tehtävänä, emmehän me silloin olisi ihmisiä –  inhimillisiä ihmisiä. 

Voimakkaimmat tunteet jäävät pyörimään mieleen ja esimerkiksi häpeän kokemukset ovat hyvin vahvoja tunteita lukkiutumaan kehoon. Tai, että joku on satuttanut sinua joko henkisesti tai fyysisesti, se on jo todella vahva kokemus. Jos minulla olisi liittää tutkimus tähän, liittäisin, mutta ei ole: 

On tutkittu, että henkinen satuttaminen osuu aivoissa samaan osioon, kuin fyysinen lyöminen. Ajattele, että jokainen loukkaus on kehollesi lyönti. Pahoinpitely. Mutta mieli ei suostu myöntämään sitä pahoinpitelyksi, se on liian raju sana. Mutta sitä se tuntuisi nykyvalossa olevan.

 Kaikki kokemukset muovaavat meitä. Negatiivisille kokemuksille me usein annamme voimamme, sillä ne pyörivät mielessämme vahvemmin kuin positiiviset. Mutta ne on hyvä selvittää ja puhdistaa kehosta pois, jotta emme luo uusia samanlaisia tilanteita. 

Omassa maailmassani muutoksen tarve oli valtava. Elämäni on lähes aina muutosprosessissa, mutta tapa miten minulle puhuttiin oli törkeä. Olin lihava, kalpea, oli iso perse ja mitä näitä nyt oli. Todellisuus oli, että ison perseen huomauttelijalla oli isompi perse kuin minulla. Silloin ymmärsin jotain kieroa omasta maailmastani ja muiden puheista ympärilläni. Puhdistin kaikki tällaiset ihmiset elämästäni. Ja puhdistin itsestäni myös tällaiset ajatukset. 

Itselleni on ollut hirveintä kokea ja tuntea olevani itse vastuussa tunteista joita minussa herää, jotka joku muu on laukaissut. Olen yrittänyt syyttää ja uhriutunut kyseisestä tunteesta, mutta lopulta etäisyyttä otettuani –  myönsin, että kyllä, se olin minä. Minä reagoin. Se ei koskaan sulje pois ja anna hyväksyntää vastapuolelle, mutta silloin kun tiedostaa olevansa vastuussa tunteesta joita itsessä herää –  on helpompi päästä asian kanssa eteenpäin. Silloin kun mieli ei myönnä, on vaikeaa muuttua ja muuntua. 

Se että joku näkee sinut jollain tavalla –  kertoo hänen tavastaan nähdä maailmaa. Jos hän näkee sinut jollain tavalla heikkona tai vääränlaisena, on hän oppinut elämästään ja kasvattanut jonkinlaisen suojakuoren –  jossa tietyntyyppiset ihmiset pärjäävät. Esimerkiksi vain laihat ja kauniit ovat kelpaavia, mutta sitten on maailma joka inhoaa laihoja ja kauniita. Ihan turhaa energian hukkaan heittämistä molemmilla suunnilla. 

Maskuliininen maailma on hallinnut jo pitkään, mutta feminiininen vesimiehen aika on jo alkanut ja se tarkoittaa sitä, että tunteita alkaa näkyä ja kuulua entistä enemmän. Naiset ja feminiiniset miehet tulevat esiin. Maskuliiniselle puurtajalle se voi olla vaikeaa. Maailmassa kaikki on hidasta. Mutta on hyvä tiedostaa, että meissä kaikissa on maskuliininen ja feminiininen puoli. Ja tiedostaa milloin meissä herää mikäkin puoli. Meissä on myös hyvä ja paha, mutta niitä on opittava hallitsemaan tässä ajassa. Ja kaikissa ajoissa.


Maiju

Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...