torstai 1. syyskuuta 2022

Kuka sinua inspiroi?



Heippa!





                                                    Kuva oli vain niin hieno, että se oli pakko ottaa tähän. 



Minkälaiset persoonat ovat itsellesi inspiraation lähde? Kuka kirjoittaja on sellainen, josta koet hyvää oloa ja innostusta. Kenen kanssa keskustelut ovat ominta itseäsi? Kuka on ns. niin pelottava, että suljet itsesi ja kanavasi. Vai pelkäätkö kenties omia ajatuksiasi?

Itselleen on hyvä tehdä ajatuskarttoja ja selventää, ketkä ovat sellaisia ihmistyyppejä joiden kanssa on hyvä olla. Kuka taas saa sinut toimimaan? Ketä pelkäät niin, ettet pysty sanoittamaan itseäsi? Vai pelkäätkö itseäsi ja omia tunteitasi?

Oletko asettanut ihmisiä lokeroihin?

Nämä kysymykset voivat olla sellaisia joihin voi tai saattaa luulla tietävänsä vastauksen. 
"Ei en minä lokeroi." "Ei, mutta joku muu kyllä lokeroi." 

Meillä voi olla alitajuisia uskomuksia jo lapsuudesta, jotka lukkivat meidät ja kanavamme. Mitä pidemmälle elämässä menee, sen syvemmälle alitajuntaan ne jäävät.

Kiinnitä huomiota minkälaisiin asioihin, lehtiin, kirjoituksiin, kirjoihin, ihmistyyppeihin törmäät. Muuta niitä, lue jotain itsellesi tuntematonta, ehkä jotain josta et pidä. Saatat löytää itsesi pitämästä uusista asioista tai saat perspektiiviä vanhoihin kiinnostuksen kohteisiin. 

Kun katsomme ympärillemme, meillä on kollektiivinen tietoisuus, niin sanottu ryhmä– äly. Me olemme tuon ryhmän kanssa samaa mieltä, katsomme samaan suuntaan. Tietyssä asiassa. Mutta on joitain ajatuksia joissa olemme ryhmän kanssa eri mieltä, emmekä välttämättä sano sitä ääneen ryhmässä, vaan jossain sen ulkopuolella. Monissa piireissä puhutaan myös heimon voimasta. Olet niin sidoksissa heimoosi, ettet löydä omaa ääntäsi. 

Kun lakkaa katsomasta mitä maailma ulkopuolellamme tekee ja aloittaa katsomisen sisäpuolelle, omaan mieleen –  pääsee käsiksi omiin uskomuksiin. Omiin sisäisiin ohjauksiin. Kun näitä itselleen selvittelee, elämä näyttää meille uudenlaisia toimintamalleja ja voimme alkaa inspiroitumaan ihmisistä, kirjoittajista, puhujista tai vaikka historian henkilöistä ihan eri tavalla kuin aiemmin. 

Joskus joku uusi ihminen saattaa herättää sydänalassa lämpimän tunteen, erikoisen. Tunne on tuttu, mutta et ole silti sitä kokenut. Etsijä itsessä herää. Haluaa tuntea samanlaista oloa, jotain hyvää ja kaunista. Alkaa etsiminen. Kohti hyvää oloa. Kohti inspiroivia ihmisiä ja sitten niitä alkaa löytyä, yllättäen. 



Maiju


Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...