maanantai 7. marraskuuta 2022

Maailma silmissäsi

 


On aika tehdä jotain toisin. On aika vetäytyä ja tehdä asioita eri tavalla kuin aiemmin. On aika katsoa omia rajojasi ja miten tekisit toisin, jotta et uupuisi seuraavalla kerralla. Maailmamme uuvuttaa, sillä otat vastaan käskyjä, jotka eivät sinulle kuulu. 

Sä voisit tehdä –  voisitko tehdä?

 Hei, mitä jos sinä ottaisit tämän asian hoitaaksesi? 

Tee sinä –  Voisitko sinä tehdä tämän. Korvaan tämän sinulle.

👇

Tee, tee, tee. Ole sitä ja tätä ja tota. Miksi et tee. Miksi et muka pysty. Naapurin Kaijakin pystyi. Tuo on vain tekosyy. Sinä olet vain laiska ja nähtävästi blondi. 

Tämä uuvuttaa. Sillä tunnollinen, joka on hitaampi lämpeämään - saattaa mennä solmuun. 

Lopulta –  lopettaa tekemisen ja kuuntelemisen. Automaatio kätkeytyy päälle. Lakkaa tuntemasta hyvää oloa. Alkaa sättiminen ja myös itsensä sättiminen. Kiukuttelu, väsymys, ehkä kehokin reagoi. 

Muista, että jos teet asioita vapaasta tahdosta –  et uuvu niin helposti. Mutta jos sinua käskytetään ja manipuloidaan..

On silti ymmärrettävä, että jotain on tehtävä. Mutta ne asiat jotka eivät sinulle kuulu... Työnnä ne pois. Ja jos et voi työntää, etsi uusi suunta. Olet silloin väärässä seurassa. 

On täysin eri asia tehdä innoissaan asioita vapaasta tahdosta, kuin tehdä käskyjen kautta. Koska on pakko, koska pitää. Keho ei koskaan lopeta kierroksiaan. 

Miten maailma ympärilläsi puhuu sinulle ja miten sinä puhut itsellesi ja muille? 

Täydellinen ei voi olla, mutta armollisuus kannattaa. Elämme meinaan nyt aikoja, jotka eivät ole keveimmästä päästä. Maailma on murroksessa, jossa on opittava tunnistamaan itsensä ja tarpeensa. Omat rajansa. 

Mistä tunnistat mikä on sinulle hyväksi ja mikä ei. Kuuntele tapaa miten puhut itsellesi ja kuuntele tapaa miten sinulle puhutaan. Työ voi uuvuttaa, mutta niin voi myös omat ajatuksetkin. Ja niin voi oma kotikin. 

Miten minä voisin tietää, kun ei ole opetettu miten kohdata ihmisiä ja miten vaatia hyvää kohtelua muilta, jos ei koskaan saanut nähdä mallia. Mistä minä olisin voinut tietää. Nyt tiedän, nyt näen. Ettei tämä mitä nyt olen saanut kokea ole missään nimessä hyvää kohtelua, tämä on naamioitua kohtelua. Hyväntekijän takana on piru joka maskinsa takana esittää pelastajaa. Samalla vaatisi itse pelastajaa. Jonkun joka sanoisi että nyt riittää. 

"Lopeta tuo esittäminen ja naamarin edestakaisin laittaminen. Ja ole aito. Ihan sama, kuinka sinua on kohdeltu, mutta lakkaa kohtelemasta muita epäkunniottavasti jos haluat hyvän sinulla säilyvän. " Huudan sisimmässäni.

Miksi maailma heijastaa tätä minulle uudestaan ja uudestaan? 

Nyt aikakausi mitä eletään on melkoisen kova. Meillä on paljon pelkotiloja ilmassa ja kollektiivi on hämillään. Se kuka johtaa näyttää esimerkkiä. Jos johtaja ei ole tasapainossa, ilmapiiri on myrkyllinen. Jos vanhempi ei ota vanhemman roolia ja ole aikuinen, lapsi kipuilee. 


Ymmärrän nyt, että yritin liikaa. Olla jotain mitä en ole. Enkä edes nähnyt. Lähdin taas parantamaan ympäristöäni, antamaan aikaani sellaisille, jotka eivät sitä ottaneet vastaan. Satutin siis vain itseäni. Nyt hiljenen. En voi ymmärtää ihmisiä, en heitä jotka luulevat, että minun heikkouksista saa huomautella. Nostaa niitä jalustalle ja sättiä näkyvästi. En voi ymmärtää miten ajauduin taas tähän. Ja hei, tämä ei ole minun syyni. Sen minä tiedän. Vaan vastapuoli teki valinnan puhua minulle näin. Minun pinnani on vähän turhan pitkä. Voisi olla lyhyempikin tällaisissa asioissa. 

Älä siis ole piru itsellesi vaan osoita sinulle lempeyttä.  Sanon itselleni ja sinulle. Elämme hämmentäviä aikoja ystäväni. Ole siis hyvä itsellesi. 


Maailma silmieni kautta, millainen se on? 

Minun elämässäni on ihanat läheiset. Se on ollut työn takana, että yhteisömme on tiivis. Egoa on joutunut katsella silmiin. On pitänyt ymmärtää itsestäni asioita ja samalla opettaa niitä muille. Nyt ei enää ole aikakausi, jossa minun tulee selitellä itseäni. Nyt minun on aika vetää puoleeni ihmisiä joiden kanssa ihan oikeasti saan olla oma itseni. Joiden seurassa ei tarvitse tuntea itseäni pieneksi, heikoksi, rumaksi, lihavaksi. 

Vanhempana olen yrittänyt ehkä jopa liikaa. On päästettävä irti. Mutta työelämässä ansaitsen kyllä enemmän. Sen tiedän. Ja sen myös saan. 


Maiju

Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...