tiistai 8. marraskuuta 2022

Saako olla vihainen, jos suututtaa?



Kun olin nuori, elin melko rikkinäisessä ympäristössä. Opin lapsena manipuloimaan, jotta sain kaverit pysymään luonani. Ymmärsin etten ollut koskaan kaverieni ykkös-vaihtoehto. Olin porukassa jossa meitä saattoi olla jopa parikymmentä ellei enemmänkin, mutta olin yksi joukosta. Oikeastaan vasta aikuisena sain ensimmäisen parhaan kaverini ja sain sen ensimmäisestä työpaikastani. En tunnistanut kaltaisiani, eikä juuri ollut tällaisia herkkiksiä kuin minä ympärilläni. Olen herkkä, mutta en kuitenkaan sanoisi itseäni nössöksi, vaikka joku kovanaama niin väittäisi.

Kun havahduin omalle manipuloimiselleni –  aloin tekemään työtä irrottautuakseni tästä. 

Nyt kun olen jo neljäkymppinen, niin on aika aikuistua niin minun kuin ihmisten ympärilläni. Ai miksi? Koska hei, jos vielä kuusikymppiset ovat hukassa oman minuutensa kanssa ja manipuloivat, käyttävät valtaa, saavat ympärillä olevat uupumaan omasta käytöksestä, niin meidän maailmassa on jokin todella pahasti pielessä. 

Pahoittelut, ravistelen nyt egoasi. Jos sinä pelkäät muiden suuttumista itsellesi tai vieressäsi on ihminen joka puhuu sinulle rumasti, niin ota voimasi käteen ja käske häntä hiljenemään. Kyllä, meillä on eri diagnooseilla maustettuja ihmisiä, mutta yksikään diagnoosi ei ole poikkeus kohdella toista huonosti. Jos et voi sanoa hänelle, ole hiljaa –  laita korvatulpat itsellesi ja lakkaa kuuntelemasta. Katoa paikalta. Sanon tämän meille molemmille. 

Joskus ajattelen olevani sairas mieleltäni, mutta ymmärrän että hei, jos elät rikkinäisten ihmisten keskellä –  kyllä, sinusta tulee lopulta myös sairas. Henkisesti. Jos joudut kuunnella paskapuhetta, haukkumista, epätasapainoista reagointia, mielipiteiden muuttumista jatkuvasti ja mitä näitä nyt on, niin mielesi sairastuu pikku hiljaa. Se mustuu mustumistaan, ja lopulta sinustakin tulee sellainen. Kun olet tämän käytöksen oppinut ja vaihdat seuraa, älä vie tätä satuttavaa käytöstä mukanasi ja siirrä sitä muihin. 

Minä tiedän ja ymmärrän monilta osin mistä tällaiset käytökset johtuvat, niiden juuret ulottuu sinne missä heitä on kohdeltu huonosti. Kun he eivät käsittele näitä tunteita –  he siirtävät sen tunteen siirtona muihin. Ja kaiken huippu on, että he eivät edes itse sitä tiedä, eivätkä tiedosta. 

Me olemme vastuussa omasta henkilökohtaisesta tilastamme mitä otamme vastaan muilta ja mitä tuomme muille. 

Mutta me emme ole vastuussa siitä mitä muut ottavat meiltä kantaakseen. Ihmiset meinaan käyttävät meidän sanomisia ihan eri tarkoituksiin, mitä alkuperältä ajattelimme ja se on hei sairasta se! 

Olen tästä saanut kyllä jo paljon kokemusta tämä pienen elämän urani aikana. 

On helppoa olla pahis, mutta ihan äärettömän vaikeaa olla hyvis. On helppoa käskyttää ja kaataa oma likasanko herkän niskaan, mutta on vaikeaa olla kaatamatta ja itse asiassa on aika rohkeaa puhdistaa oma likakaivo ja olla kaatamatta omia roskia toisien niskaan. 

Olen kyllästynyt. Lopen kyllästynyt ihmisiin jotka täyttävät sinun tilasi antamatta sinulle mitään. He vain tulevat ottamaan ja imevät mehut sinusta. Ihmettelet, kun uuvut ja muutut negatiiviseksi ja alat näkemään maailmasi rumuuden kautta, Se on merkki, että joku on täyttänyt maailmasi rumuudellaan. 

Jos olet negatiivisessa seurassa, juokse!!! Sillä sinä tulet muuttumaan samanlaiseksi. Tarkkaile siis ympäristöäsi. Jos valitset jäädä, tiedosta mistä oma tuleva masennuksesi johtuu. Maailmasi on täyttynyt paskapuheesta ja kehosi on alkanut reagoida! 

Jos tunnistat olevasi herkkä, auttava ja empaattinen joka haluaa muille hyvää, kuuntele minkälaisia ajatuksia mielessäsi pyörii. Kysy onko ne omiasi vai kenties otettu ulkopuoleltasi. Jos sätit itseäsi, näet itsesi rumana tai vääränlaisena, kysy oletko? Et ole, vastaan. 

Olen loputtoman kyllästynyt tällaiseen kaksinaamaisen passiivis-agressiiviseen maailmaan, jossa sinun on opeteltava laittamaan maski kasvoille jottei sinusta puhuttaisi pahaa. Mitä sitten jos puhutaan. Lopultahan se joka puhuu, se on hänen maailma.

 Hän näkee maailman rumana, sillä ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi. Piste! Olen todellakin vihainen. Se on tämä marraskuun pimeys joka laittaa tunteet liikkeelle. 

 Ja todella tämä henkilö voi saada ison joukon taakseen, ja siitähän massa-kiusaaminenkin syntyy. 

Muista, että todellinen bad ass on rohkea ja uskaltaa kohdella muita hyvin. Ne oikeasti menestyvät ihmiset eivät hallitse toisia pelolla ja vallankäytöllä, ne on niitä pieniä sieluja ne. 

Kuuntele itseäsi eri seurassa, laitatko eri roolisuorituksen päälle eri seurassa? Joskus rooleja tarttetaan, mutta satuttavaa roolia ei ikinä, se on raukkamaista se! 

Maiju

Kuulopuheiden varassa

  Mistähän aloittaisin. Jos luottaa kuulopuheisiin ja tekee päätöksiä niiden varaan, voi tehdä päätöksiä harhaluuloihin perustuen eli valhee...